У Харкові оновили місця для безкоштовних робіт

Людей, яких притягнуто до адміністративної відповідальності, залучатимуть до розбору завалів.

Харків’яни можуть долучатися до виконання суспільних робіт, за які немає грошової винагороди. 

Виконавчий комітет Харківської міськради прийняв рішення про перелік об’єктів, на яких у 2023 році будуть проводити громадські роботи. На суспільно корисні роботи залучатимуть засуджених та осіб, яких притягнуто до адміністративної відповідальності.

Як повідомили у Департаменті соціальної політики, безоплатні громадські роботи проводитимуться на 25 підприємствах, установах і організаціях Харкова. Серед основних напрямів — благоустрій міста, прибирання та облаштування скверів, парків, вулиць міста, проведення ремонтних робіт на дитячих майданчиках, у лікарнях, інших установах і організаціях тощо.

Нагадаємо, на майже 2000 харків’ян приєдналися до «Армії відновлення». Добровольці допомагають комунальним службам прибирати сміття на пошкоджених обстрілами об’єктах та ремонтувати будинки. Зараз бригади  «Армії відновлення» працюють у восьми  громадах: Богодухівській, Валківській, Краснокутській, Золочівській, Роганській, Шевченківській, Сахновщинській та Чугуївській. Найближчим часом вони з’являться в Красноградській та Зачепилівській громадах. 

Робота в комунальних підприємствах та органах соціального забезпечення не безкоштовна. Безробітним платитимуть «мінімалку» — 6700 гривень у місяць. На той час, коли людина працюватиме в «Армії відновлення», виплати з безробіття вона не отримуватиме, але з обліку її не зніматимуть.

Джерело

Новости Харькова