У Харкові демонтували «Московський проспект»

Харків`яни скаржились на недекомунізовані покажчики.

Московський проспект у Харкові перейменували рік тому, однак адресні покажчики на деяких будівлях досі не замінили.

13 липня співзасновник проєкту «Деколонізація. Україна» Вадим Поздняков звернувся на урядову гарячу лінію щодо необхідності демонтажу табличок із написом «Московський проспект» на будинках №68 і №70. Замість «Московського проспекту» там повинні бути адресні покажчики з новою назвою — «проспект Героїв Харкова». Сьогодні, 4 серпня, від адміністрації Основ’янського району Харківської міської ради надійшла відповідь. Там повідомили, що таблички з радянською назвою прибрали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові прибрали Леніна з проспекту

«Згідно з інформацією дільниці №58 КП «Жилкомсервіс» відомо, що станом на 27.07.2023 року неактуальні адресні покажчики (пр. Московський) з будинків №№68, 70 по проспекту Героїв Харкова демонтовані», — сказано у відповіді.

Документ: «Деколонізація. Україна»

Як писав KharkovNEWS.info, у травні 2022 року у Харкові змінили назви чотирьох топонімів, пов’язаних із країною-агресором. Московський проспект перейменували на проспект Героїв Харкова, узвіз Бєлгородський на вулицю Героїв рятувальників, Бєлгородське шосе на Харківське шосе, Московський район на Салтівський район.

Джерело

Новости Харькова