У Харківській області зібрали понад 600 000 тонн зерна

Жнива тривають.

Найбільше урожаю зібрали у Лозівському та Красноградському районах.

У Харківській області зібрали понад 643 000 тонн зерна. Оброблено майже 150 000 гектарів сільгоспугідь, це 28% від запланованої площі. Найбільше намолотили пшениці — 541,9 тисячі тонн. Аграрії збирають також ячмінь, горох, озиме жито, овес, кукурудзу та ріпак. Жнива тривають. Однак через негоду темпи трохи зменшилися.

«Протягом тижня господарства області продовжували збір озимих та ярих зернових культур, на окремих ділянках центральної частини області збирали кукурудзу на силос. Погодні умови для проведення польових робіт в останні дні липня були малосприятливими через сильні дощі зі шквалистим вітром і градом. Утім аграрії нарощують темпи», — розповів заступник голови Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов.

Цього року на полях регіону виникло сім пожеж. Одна з них була через обстріл. Це сталося на Богодухівщині. Тоді вигоріло поле з озимою пшеницею площею 21 гектар. Також зафіксовано 18 випадків наїзду сільгосптехніки на вибухонебезпечні предмети на полях регіону.

Окрім того, на Харківщині налічується більше ніж 630 сільськогосподарських підприємств у сфері рослинництва, які постраждали через війну. Наразі у районах створені 19 комісій, які займаються розрахуванням збитків, завданим власникам і користувачам землі. Попередньо встановлено, що сільськогосподарським підприємствам регіону завдали збитків на 18,1 мільярда гривень.

Як писав KharkovNEWS.info, представники ООН будуть допомагають у розмінуванні Харківської області. Вони планували аналізувати стан постраждалих сільськогосподарських угідь у регіоні за допомогою супутника, після чого обстежувати територію на наявність вибухонебезпечних предметів.

Джерело

Новости Харькова