У громаді на Харківщині удвічі підвищили тарифи

Із листопада тарифи на водопостачання та водовідведення у Первомайськоу будуть одними з найвищих в Україні.

У Первомайській громаді підвищили тариф на водопостачання і водовідведення.

Відповідне рішення прийняли на засіданні виконкому 20 жовтня. Вартість одного кубометра води для побутових споживачів тепер становить 40,16 гривень із ПДВ (було 22,94 грн), кубометра стічних вод — 58,54 грн (було 40,56 грн), разом — 98,70 грн.

Для громади повідомлення про рішення КП «Тепломережі» стало дуже резонансним, визнають у Первомайській мііськраді, тому частина членів виконкому голосували проти.

Директор комунального підприємства Михайло Черняк сказав, що основною причиною здорожчання води і водовідведення є збільшення вартості електроенергії в 4,4 рази. Міський голова Микола Бакшеєв попередив, що кожен член виконкому повинен взяти на себе відповідальність за сьогоднішнє рішення.

«Популізм може дорого обійтись громаді: це і погодинна подача води, і зрив опалювального сезону (робота котелень залежить від безперебійної роботи системи водопостачання)», — сказав Бакшеєв.

Востаннє тарифи на воду у громаді міняли у 2021 році. Тоді, пояснює мер, вартість однієї з головних складових тарифу, електроенергії, була геть іншою.

Тарифи мають вступити в силу з 1 листопада.

Як писав KHARKI Today, в Україні діє закон про мораторій на підвищення комунальних тарифів, який підписав президент Володимир Зеленський. Мораторій на підвищення тарифів буде діяти протягом воєнного стану в Україні та 6 місяців після його завершення.

Так, забороняється підвищувати для всіх категорій споживачів тарифи на:

  • послуги з розподілу природного газу;
  • теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання):
  • послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

Джерело

Новости Харькова