У громаді на Харківщині почали відновлювати зруйнований міст

На мосту демонтують зруйновані конструкції.

Завершити відновлення мосту планують до кінця року.

У Балаклійській громаді (Ізюмський район) почали відновлювати міст, зруйнований у 2022 році. Поряд із ним була встановлена тимчасова переправа. Наразі стартували відновлювальні роботи. Їх змогли розпочати за сприятливих погодних умов. Дорожники демонтують зруйновані конструкції та вивозять їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таких доріг не було ніколи. Чому немає грошей навіть на ямковий ремонт трас у Харківській області

«Цей міст був зруйнований ще у 2022 році, коли окупанти відступали з захоплених територій Ізюмського району. Руйнування виявилися доволі значними, тож для забезпечення проїзду тут було зведено тимчасову переправу. Зараз же розпочато відновлення мосту. Нова споруда буде розрахована на сучасні навантаження», — повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

На мосту планують влаштувати нові фундаменти, опори, прогонову будову, зробити мостове полотно з двошаровим асфальтобетонним покриттям, тротуари та сучасні засоби огородження й освітлення. Відновити міст хочуть до кінця 2024 року.

«Фахівці прогнозують, що, за умови належного фінансування, роботи буде завершено до кінця поточного року», — розповіли у Службі відновлення.

Нагадаємо, через війну у Харківській області зруйновано 27 мостів і шляхопроводів. На сьогодні біля усіх мостів зведені тимчасові переправи й об’їзди.

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, у лютому дорожники почали ремонтувати проблемну трасу Харківської області. На найбільш зруйнованих ділянках дорожнього полотна на трасі М-03 Київ — Харків — Довжанський міняють шар асфальтобетонного покриття.

Джерело

Новости Харькова