У «Дії» прискорили оформлення заяви на субсидію

Більшу частину інформації не треба зазначати: вона підтягнеться з реєстрів.

Документи із реєстрів підтягнуться автоматично.

На порталі «Дія» прискорили процес оформлення заяви щодо отримання субсидії на оплату комунальних послуг. Заповнити заяву тепер можна за десять хвилин. У розділі про субсидії скоротили кількість полів, які потрібно заповнити. Документи підтягуються автоматично. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Раніше на це йшло 30 хвилин. Тепер послугу можна отримати за 10 хвилин, заповнивши 7 полів замість 21. Більшість документів автоматично підтягнеться з реєстрів, не потрібно стояти в чергах, збирати довідки та заповнювати довжелезні анкети. Зауважте, що послуга доступна для українців, які жодного разу не оформлювали субсидію», — розповів Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виплати для переселенців на Харківщині. Хто залишився без грошей із 1 березня

Послуга з оформлення субсидії у «Дії» з’явилася у 2021 році. Проте спрощена процедура доступна з літа 2023 року. Наразі процес оформлення субсидії на цьому порталі прискорили утричі. У Міністерстві соціальної політики України повідомили, що скористатися такою послугою у «Дії» можуть не тільки ті, хто уперше оформлює субсидію, а й ті, хто хоче її переоформити.

«Спрощена процедура звернення за житловою субсидією доступна в Україні ще з літа 2023 року, та донині нею можна було скористатися через вебресурси Пенсійного фонду України або ж в паперовій формі:  звернувшись до держорганів особисто або поштою. Сервісом можуть скористатися ті, хто звертається по субсидію вперше або планує переоформити її через закінчення терміну призначення поточної», — пояснили у Мінсоцполітики.

Окрім цього, жителі України можуть звернутися щодо призначення субсидії у будь-якому населеному пункті країни незалежно від місця реєстрації.

Для того, щоб подати заяву на субсидію у «Дії», потрібно зареєструватися або увійти до «Дії». Далі у категорії «Послуги» обирається розділ «Заява на субсидію». Заявнику потрібно перевірити свої дані у профілі користувача та оновити, якщо це знадобиться. Потім слід заповнити поля у заяві та завантажити копії документів. Посилання на розділ «Заява на субсидію» у «Дії» можна знайти за посиланням тут.

Як писав KharkovNEWS.info, раніше Михайло Федоров прокоментував інформацію про те, що у додатку «Дія» можуть надсилати повістки людям призовного віку. За його словами, «Дія» не буде платформою для вручення повісток.

Джерело

Новости Харькова