У частині Харківської області подовжили «сухий закон»

Заборонено продавати міцні алкогольні напої, а також будь-який алкоголь військовим.

Магазинам і будь-яким торговим точкам Куп`янського району заборонили продаж міцних алкогольних напоїв. 

Відповідне розпорядження підписав тимчасово в.о. начальника районної військової адміністрації Андрій Канашевич. У Куп`янському районі заборонено продавати будь-які алкогольні напої, за винятком пива і «слабоалкоголки». Причина введення «сухого закону» — забезпечення безпеки і порядку на території району.

«З 22 червня 2023 року набуває чинності розпорядження т.в.о. начальника Куп’янської районної військової адмiнiстрацiï Андрія Канашевича «Про заборону торгiвлi алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі, в умовах правового режиму воєнного стану в Куп’янському районі». «Заборонити на території Куп’янського району Харківської області до припинення або скасування у встановленому порядку воєнного стану торгівлю алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі (за винятком лікарських засобів, дозволених до застосування та включених до Державного реєстру лікарських засобів України, та дезінфекційних засобів), окрiм торгiвлi пивом та слабоалкогольними напоями» — йдеться у документі.

Окремо заборонено продаж будь-яких алкогольних напоїв військовослужбовцям Збройних Сил України, Національної Гвардії України, а також представникам праоохоронних органів і всім, хто забезпечує безпеку і оборону України.

Розпорядження діятиме до тих пір, поки не буде скасоване.

Нагадаємо, з 20 травня у Харкові та області змінили правила продажу алкоголю.

Джерело

Новости Харькова