У боях за Україну загинули двоє захисників із Харківщини

Про загибель бійців повідомили у Кегичівській та Нововодолазькій громадах.

Роману Солов’янчуку було 42 роки, Дмитру Брагіну — 31 рік.

Під час захисту суверенітету та територіальної цілісності України загинув мешканець села Калинівка Кегичівської громади Роман Солов’янчук.

«Депутатський корпус, виконавчий комітет Кегичівської селищної ради та селищний голова висловлюють щирі співчуття рідним та близьким покійного. Світлий, добрий спомин про мужнього захисника України назавжди залишиться в наших серцях та спогадах його бойових побратимів, родичів і земляків», — зазначили у Кегичівській громаді.

Про дату та час прощання з Романом Солов’янчуком повідомлять додатково.

Роман Солов’янчук. Фото: Кегичівська громада

Дмитро Брагін загинув у бою біля селища Білогорівка Луганської області.

За інформацією Нововодолазької селищної територіальної громади, Дмитро Брагін народився 13 квітня 1991 року у селищі Бірки, там же навчався у школі.

Служив у зоні АТО. У перші дні повномасштабного вторгнення Росії повернувся на фронт, аби захищати Україну. Служив старшим солдатом, командиром кулеметного відділення взводу вогневої підтримки аеромобільно-десантної роти. У нього залишилася матір і сестра.

«З перших днів війни він повернувся на фронт, бо відчував, що буде корисним, що його знання та досвід, витримка та безстрашність допоможуть швидше здолати ненависного ворога. Дмитро був справжнім товаришем, якого тепер так не вистачатиме друзям – надійного, щедрого, співчутливого. Для мами він був справжньою розрадою і підтримкою, завжди підбадьорював, був уважним і люблячим сином. Ніколи не загоїться в серці рана, жодного ранку вона не зустріне з посмішкою, жодного разу не подивиться в небо, щоб не згадати свого сина-янгола, сподіваючись, що він там у мирі та спокої спостерігає за нею… Сумуватиме за братом сестра Наталя, яку він щиро любив. Нестерпний, кричущий біль розриває душу, бо ніхто й ніколи не замінить їм рідну людину», — зазначили у Нововодолазькій громаді.

Дмитро Брагін. Фото: Нововодолазька громада

Як писав KharkovNEWS.info, військові Олексій Решетников із Первомайської громади та Олег Міцай із Дергачівщини отримали смертельні поранення під час обстрілів на Донеччині.

Джерело

Новости Харькова