Від харківської школи нарешті прибрали молодогвардійців

З алеї зникли побиті погруддя, постаменти залишилися.

Активісти неодноразово просили міськраду демонтувати радянські пам’ятники.

З алеї молодогвардійців біля ліцею №116 по вулиці Культури щезли погруддя вісьмох молодогвардійців. Відповідні фото опублікувало «Суспільне. Харків». Минулого тижня погруддя молодогвардійців розмалювали червоною фарбою, залишивши «Геть» та «Міф». Проте за кілька днів пам’ятники відновили. Написи стерли, поверхню постаментів заново пофарбували. Пізно увечері невідомі знову подавалаи знаки про те, що молодогвардіців треба прибрати у законний спосіб. Того вечора погруддя були частково пошкоджені.

Фото: «Суспільне»

За словами директора департамент освіти Харківської міської ради Ольги Деменко, раніше управління освіти Шевченківського району Харкова надсилало до Міністерства культури та інформаційної політики України запит щодо списання пам’ятників молодогвардійцям. Демонтувати пам’ятники можна лише після того, як їх вилучать з обліку Мінкульту.

Як писав KharkovNEWS.info, у Немишлянському районі Харкова демонтували погруддя комсомольців. Алея із пам’ятниками радянським діячам була розташована на подвір’ї закладу освіти на бульварі Богдана Хмельницького. 

Джерело

Новости Харькова