«Треба сюди С-300»: жителі Вовчанська працювали інформаторами ФСБ

СБУ нейтралізувала групу інформаторів.

Жителі Вовчанська надавали ФСБ РФ дані для підготовки диверсій та здійснення ударів по Харківщині.

Співробітники Служби безпеки України викрили під час спецоперації на деокупованій Харківщині двох інформаторів ФСБ, які займалися розвідуванням інформації про українські оборонні лінії на кордоні з Росією. Ними виявилися мешканці Вовчанська. Про це повідомив речник управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула.

«Зловмисники збирали для окупантів розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території Вовчанської громади. Насамперед їх цікавили відомості щодо облаштування оборонних ліній уздовж кордону з рф та пункти тимчасової дислокації підрозділів Служби безпеки та Національної поліції», — розповіли в СБУ.

Крім того, росіян цікавила інформація щодо поточної суспільно-політичної обстановки у Харківській області, а також пунктів видачі «гуманітарки».

«Розвіддані потрібні були окупантам для підготовки диверсій та здійснення ракетно-артилерійських обстрілів українських об’єктів», — зазначили в СБУ.

Слідчі встановили, що один з інформаторів, місцевий житель, відразу після окупації перейшов на бік ворога. До виконання завдань із розвідки приступив на початку цього року. За деякий час узяв у помічниці знайому.

Інформатори комунікували з ФСБ через Telegram. Під час обшуків у них знайшли мобільні телефони, за допомогою яких вони зв’язувалися з ФСБ.

Двом інформаторам оголосили підозру за ч. 3 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух та розташування Збройних сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань) Кримінального кодексу України. Вони перебувають під вартою, права внесення застави не мають.

Як писав KharkovNEWS.info, наприкінці березня на Харківщині затримали інформаторку російських спецслужб. Місцева жителька фотографувала позиції ЗСУ, по яких завдавали ракетні удари.

Джерело

Новости Харькова