Судитимуть окупанта, який хотів купити доньку у батьків під час окупації Харківщини

Айнура Шафікова оголосили у розшук.

Загарбник ледь не до смерті побив чоловіка та погрожував розстрілом за те, що той відмовився продавати доньку.

До Орджонікідзевського районного суду Харкова передали обвинувальний акт щодо 26-річного російського окупанта, який воював проти України та жорстоко поводився із мирними мешканцями. Слідчі встановили, що у квітні 2022 року цей окупант разом з іншими загарбниками стояв на блокпосту у селі Первомайське Шевченківської громади (Куп’янщина).

Одного дня він зупинив автівку, в якій знаходився чоловік із дружиною та трирічною донькою. Росіяни стали казати, що дівчинка «занадто красива» і вони хочуть її купити за 200 000 рублів. Батько відмовився й посварився із ними. Ті сказали йому їхати. 26-річний окупант здивувався, чому чоловік не схотів продати доньку.

За деякий час окупанти приїхали до будинку чоловіка та стали його бити ледь не до смерті. Потім повели на розстріл, серед загарбників був обвинувачений. Дружині, погрожуючи, наказали сидіти вдома. Чоловіка відвели до будинку культури, знову побили, вистрелили у повітря і після цього відпустили.

Крім того, обвинувачений проводив так звані «обшуки» у жителів Харківщини. У серпні 2022 року такий робив у мешканця села Зорянське на Куп’янщині, який займався підприємництвом. Колаборанти здали чоловіка окупанту. Вони сказали, що той ховає вдома зброю невістки. Проте загарбник не знайшов зброю та вирішив побити чоловіка. Після побиття поїхав.

Обвинувальний акт щодо окупанта склали за ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 438 (жорстоке поводження з цивільним населенням, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Загарбника оголосили у міжнародний розшук і розшук на території України.

Як писав KharkovNEWS.info, окупанта, який хотів купити трирічну доньку у жителя Куп’янщини, встановили у жовтні цього року. Ним виявився уродженець республіки Башкортостан Шафіков Айнур. 

Джерело

Новости Харькова