Судитимуть жителя Куп’янська, який працював у «поліції» окупантів

Колаборанту загрожує до 15 років тюрми.

Чоловік переховується від слідства на території Росії, тому його оголосили у розшук.

До Червонозаводського районного суду Харкова направили обвинувальний акт щодо 39-річного жителя Куп’янська, який під час окупації співпрацював із російськими загарбниками. За даними слідства, чоловік є безробітним. У червні 2022 року він влаштувався до так званого «Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области», яку незаконно створили окупанти. Він став «и.о. участкового инспектора полиции отдела участковых инспекторов».

«Колаборант конвоював людей, які незаконно утримувались в ізоляторі тимчасового тримання в м. Куп’янськ. Саме в цьому приміщенні окупанти катували знайомих обвинуваченого, цивільних мешканців, колишніх учасників АТО/ООС та проукраїнськи налаштованих громадян», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Підозру чоловікові склали за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 12 до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Як писав KharkovNEWS.info, манікюрниця працювала поліцейською на окупантів у Харківській області. Коли росіяни захопили місто, вона пішла працювати до так званого «Изюмского отдела полиции».

Джерело

Новости Харькова