Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових

Чоловік переховується, судити його будуть заочно.

Колаборанту загрожує до 15 років тюрми. 

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у «поліцію» загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим «помічником оперативного чергового чергової частини відділення поліції №3 м. Вовчанськ».  

«Серед «обов’язків» колаборанта було патрулювання населеного пункту, незаконне затримання та конвоювання проукраїнськи налаштованих місцевих мешканців, учасників АТО/ООС тощо. За роботу на окупантів обвинувачений отримував заробітну плату в російських рублях», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі. 

Обвинувальний акт щодо чоловіка склали за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Якщо його провину доведуть, йому загрожує від 12 до 15 років тюрми з позбавленням права займати певні посади або займатися певною роботою від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. 

Чоловік переховується від слідства, він оголошений у розшук. Тому судити колаборанта будуть заочно. 

Як писав KharkovNEWS.info, двоє жителів Луганської області влаштувалися до «влади» окупантів на Харківщині. Раніше вони працювали у сфері палива, енергетики та вугільної промисловості, а улітку 2022 року переїхали до Куп’янська

Джерело

Новости Харькова