Судитимуть харків’янина, який підтримував Росію у соцмережах

До суду спрямували обвинувальний акт.

Чоловік користувався забороненою в Україні соцмережею та підтримував у ній Росію.

До Жовтневого районного суду Харкова направили обвинувальний акт стосовно 64-річного харків’янина, який систематично розповсюджував на своїй сторінці у забороненій в Україні соцмережі антиукраїнські публікації.

«Обвинувачений поширив відеоролик під назвою «Получение российских паспортов в Мелитополе». У пропагандистському матеріалі говорять наступне: «Эту очередь мы занимали еще в 1991 году, но подошла она только сейчас. Ничего страшного, мы умеем ждать. Спасибо за освобождение, за паспорта!», — повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

На сторінці у харків’янина виявили й інші матеріали, де прославлялася російська армія. Зокрема, в одній із публікацій сказано: «Слава воинам земли русской! Я молюсь, чтобы выжил Донбасс! Я молюсь за успех, за Победу!».

Під час лінгвістичного дослідження було встановлено, що у наданих на дослідження матеріалах містяться публічні заперечення здійснення збройної агресії проти України, зазначили в прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо чоловіка склали за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, суд оголосив вирок мешканці Харківщини, яка мріяла про приїзд Путіна. . Жінку позбавили права обіймати посади в органах державного або місцевого самоврядування на 11 років

Джерело

Новости Харькова