Суди зобов’язали привести до ладу близько 40 укриттів на Харківщині

На початку вторгнення в області до використання були готові менше 15% укриттів.

Протягом 2023-2024 років прокурори подали 77 адміністративних позовів до балансоутримувачів щодо приведення захисних споруд в належний стан.

Харківська обласна прокуратура налічила в регіоні 87 таких споруд цивільного захисту населення, що потребують відновлення. 

Суди задовольнили половину таких позовів. Балансоутримувачі мають навести лад у 39 спорудах площею 16 тисяч кв. м, в яких вміщаються 14 тисяч осіб.

«За втручання прокуратури протягом другої половини 2023 року додаткову можливість для укриття під час загроз для життя та здоров’я людей від ризиків, пов’язаних із бойовими діями, вже отримали 4180 осіб у спорудах цивільного захисту загальною площею 4020 квадратних метрів», — повідомила начальниця управління представництва інтересів держави в суді Харківської обласної прокуратури Ольга Петрова.

У прокуратурі повідомили, що станом на зараз на Харківщині зруйновано понад 26 тисяч будинків, більше ніж 900 закладів освіти, майже 6 тисяч обʼєктів життєзабезпечення. Загинуло 2422 цивільні особи, з них 87 дітей. Поранено 3520 людей, з них 275 дітей.

Як писав KharkovNEWS.info, громада вдруге заплатить за проєкт укриття для школи на Харківщині. Замовник каже, що необхідно переробити проєкт.

Джерело

Новости Харькова