Суд виніс вирок колаборанту з Куп’янщини, який розселяв окупантів

Жителя села Плоске ув'язнили.

Колаборант надав житло окупантам і відібрав для них машини у знайомого.

Київський районний суд Харкова виніс вирок 48-річному колаборанту із села Плоске Куп’янського району. Чоловіка засудили на п’ять років тюрми і позбавили права займатися фінансово-господарською діяльністю на десять років і конфіскували все майно.

Як установили слідчі, під час окупації Плоского чоловік активно співпрацював із загарбниками. На початку травня минулого року він добровільно запропонував окупантам жити у своїй домівці. Ті мешкали в нього до вересня, поки село не було деокуповане. Влітку 2022 року колаборант приїхав до знайомого разом з окупантами, в яких була стрілецька вогнепальна зброя та змусив його віддати машини.

«Погрожуючи насильством та залякуючи знайомого, поплічник загарбників примусив його віддати ключі від автомобіля «ВАЗ» і трактора. У результаті окупанти заволоділи зазначеними транспортними засобами і змогли використовувати їх у власних цілях», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Колаборанта знайшли після деокупації, коли проводили стабілізаційні заходи. Чоловіка визнали винним за ч. 4 ст. 111-1 (передача матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора) Кримінального кодексу України. Вирок суду поки не набрав чинності, оскільки триває строк на апеляційне оскарження.

Як писав KharkovNEWS.info, фермер постачав російським окупантам м’ясо та вивіз із Харківщини насіння соняшника в Росію. Колаборантом виявився керівник сільськогосподарського підприємства з Куп’янщини. 

Джерело

Новости Харькова