Суд виніс вирок харків’янину, який зґвалтував неповнолітню дівчину

Чоловік бив і знущався над дівчиною.

Під час судового засідання гвалтівник не визнав своєї провини.

Київський районний суд Харкова оголосив вирок 46-річному жителю Харкова, який зґвалтував 15-річну сусідку. Чоловікові призначили покарання у вигляді десяти років ув’язнення.

За даними слідства, харків’янин був раніше судимий. У листопаді 2020 року він побачив у ліфті будинку в Харкові 15-річну сусідку, схопив її за шию та затягнув у свою квартиру. Там побив і зґвалтував її.

«Харків’янин спочатку побив потерпілу, а після цього зґвалтував дівчинку, обмотавши руки плівкою та заклеївши рот. Весь час, перебуваючи з потерпілою, чоловік розпивав перед нею алкоголь. Обвинувачений незаконно утримував дівчинку до ранку наступного дня, а після цього відпустив», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

У суді обвинувачений постійно змінював показання, провини він не визнав. Суд визнав чоловіка винним за ч. 3 ст. 152 і ч. 2 ст. 146 (зґвалтування, вчинене щодо неповнолітньої та повторно, незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України. Вирок суду поки не набув чинності, оскільки триває строк на подання апеляції.

Як писав KharkovNEWS.info, у лютому 2023 року у Харкові затримали «ліфтового» ґвалтівника. Він учиняв злочини на території Немишлянського району. Зокрема, відомо про двох потерпілих — 19-річну та 25-річну жінок.

Джерело

Новости Харькова