Скільки переселенців мешкають на Харківщині

За два останніх тижні до регіону приїхали ще 2700 внутрішньо переміщених осіб.

На сьогодні у Харківській області проживають майже 520 000 внутрішньо переміщених осіб.

Із загальної кількості 468 500 переселенців звернулися за отриманням довідки внутрішньо переміщеної особи після 24 лютого 2022 року. Переселенцям надають житло у гуртожитках та санаторно-курортних закладах. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«Щодня відбувається розміщення у гуртожитках вищої та фахової перед вищої освіти, в яких станом на сьогодні проживає 4 800 осіб. Крім того, понад 70 внутрішньо переміщених осіб тимчасово розміщуються у санаторно-курортних закладах, які розташовані на території Харківської області. Також 45 переселенців забезпечено житлом за рахунок фонду соціального призначення, а 198 — за рахунок фонду тимчасового призначення, які утворені органами місцевого самоврядування», — розповіла перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОВА Тетяна Печура.

Зазначимо, станом на 13 вересня на Харківщині налічувалося 517 300 переселенців. За два тижні у регіоні зареєстрували ще 2700 внутрішньо переміщених осіб.

Окрім житла, переселенцям допомагають із працевлаштуванням. Із початку 2023 року до Харківської обласної служби зайнятості звернулися понад 5000 внутрішньо переміщених осіб. Також переселенцям пропонують долучитися до проєкту «Армія відновлення». На сьогодні у суспільно корисних роботах за цим проєктом беруть участь більше ніж 10 000 людей. Харківщина обіймає перше місце за кількістю залучених до «Армії відновлення» людей.

Як писав KharkovNEWS.info, із 18 серпня частину ВПО у Харківській області позбавили виплат від держави на проживання. Виплати зняли з 8384 внутрішньо переміщених осіб, більшість із яких (6194 людей) перебувають за кордоном.

Джерело

Новости Харькова