Скільки окупантів стоять на Куп’янському напрямку

За словами голови ХОВА, цей напрямок залишається найнебезпечнішим.

Росіяни обстрілюють регіон, ведуть штурми та укріплюються.

Куп’янський напрямок залишається найбільш небезпечним на Харківщині зокрема і в цілому в Україні. Там може перебувати одночасно від 5000 до 20 000 російських окупантів. Найбільша концентрація досягається, коли вони рухаються у Луганську область. Загарбники щодня намагаються проводити штурми та відправляти своїх диверсантів. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в інтерв’ю «Укрінформу».

«По-різному [про кількість живої сили противника — ред.]. Це можуть бути 5, а може бути і 20 тисяч, але в русі на Луганщину. Вони «мігрують», проводять ротації, відновлення. Тому сказати, що це саме штурмові війська, які готові заходити на Куп’янський напрямок — ні, не той випадок. Однак штурмові дії з боку ворога відбуваються щодня. Як і висування диверсійно-розвідувальних груп», — сказав Синєгубов.

Голова ХОВА зазначив, що російські військові продовжують тероризувати мешканців Харківської області. Однією з «найтихіших» за останній місяць виявилася ніч на 7 липня. Попри це, були обстріляні 15 населених пунктів. Зазвичай під обстріли потрапляє ще більше територій — у Богодухівському, Чугуївському, Ізюмському, Харківському та Куп’янському районах. На Куп’янському напрямку ситуація є складною. Окрім обстрілів і штурмів, росіяни намагаються укріпитися. Українська армія відстежує ситуацію й зміцнює свою оборону.

«По Куп’янському напрямку — вздовж лінії фронту, від Масютівки до Кіндрашівки й інші населені пункти далі. Там «сіра зона», де ведуться активні бойові дії. Ситуація важка, однак повністю контрольована. Ми розуміємо і чітко знаємо, які війська там проходять — штурмові чи ні. Наразі противник зі свого боку кордону намагається укріпити Білгородський напрямок, тобто будує там фортифікаційні споруди. Ми також продовжуємо зміцнювати оборону, і зараз акцент — на Куп’янському напрямку, бо він найнебезпечніший», — зазначив Олег Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, на Лимано-Куп’янському напрямку Росія накопичує доволі потужне угруповання з багатьох військових підрозділів. Саме на цьому напрямку найбільше завдають артударів.

Джерело

Новости Харькова