Скільки дітей зможуть навчатися у харківському метро

Міністр побував у Харкові та назвав стан більшості укриттів незадовільним.

Навчатися у метро буде молодша школа.

15 серпня Харків відвідав міністр із питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін. На зустрічі із ним голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов і мер Харкова Ігор Терехов обговорювали питання облаштування укриттів. Камишін назвав ситуацію складною та розповів, скільки харківських школярів зможуть навчатися у метро.

«Загальний фонд захисних споруд по місту — 3119. Місцева влада доповідає про проведену роботу з очищення підвальних приміщень від сміття та відновлення освітлення. Проте стан більшості укриттів залишається незадовільним», — повідомив Камишін.

В області готовими та обмежено готовими вважаються майже 72% захисних споруд (із 1120). Навчатися офлайн можуть дозволити лише у разі наявності у закладах освіти захисних споруд, які відповідають усім державно-будівельним нормам. У Харкові на навчання у метрополітені планують прийняти близько 30% учнів.

«Садочки в Харкові працювати не будуть. Біля 30% школярів — в першу чергу молодша школа — навчатимуться в метро. 5 вищих і 3 профтех навчальні заклади задекларували готовність починати офлайн освіту. Рішення важкі, але зрозумілі. Єдиний спосіб забезпечити дітям можливість безпечно навчатись. Харків постійно обстрілюється комплексами С-300, а це 40-60 секунд до прильоту», — розповів 17 серпня Олександр Камишін.

Також на зустрічі з міністром обговорювали використання 14 тимчасових бетонних споруд, які встановлені на зупинках міського транспорту у Харкові.

Як писав KharkovNEWS.info, у харківському метрополітені готують локації для навчання школярів із 1 вересня. Навчання буде проходити у комбінованому форматі — коли частина уроків проводитиметься онлайн, деякі офлайн. Для занять в офлайн-форматі готують локації, але це не станції, запевняє влада. Там хочуть облаштувати місця, де будуть займатися діти, туалетні кімнати й провести освітлення. До станцій метро школярів планують підвозити автобусом. Годувати школярів у метро будуть безкоштовно.

Джерело

Новости Харькова