Син Кернеса просить назвати парк на честь батька

Парк розпочав добровільну декомунізацію і титрує себе без "Горького".

Кирило Кернес вважає, що Центральний парк має носити ім’я його батька. У парку збираються залишити назву без прізвищ.

Парк, який багато десятиліть називався іменем Горького, має бути декомунізований. Цього не зробили до початку повномасштабного вторгнення, але після 22 лютого 2022 року точно доведеться перейменовувати. У парку вже почали добровільну декомунізацію і називають себе виключно Центральний парк.

Тим часом в одному з найбільших харківських Телеграм-каналів з’явилося опитування, чи треба назвати парк іменем п’ятого мера Харкова Геннадія Кернеса. Більшість проголосували «проти»: 54% із 25 000 голосів, і тільки 40% голосів були «за».

Долучився до теми і старший син Кернеса, Кирило. На своїх сторніках у соцмережах він попросив підтримати ідею перейменування парку на честь батька.  

«Чи є в когось сумнів, що Центральний парк відпочинку у Харкові не мав би нинішнього вигляду, якби не Геннадій Кернес? Як на мене, відповідь очевидна. Звісно, як син Геннадія Кернеса, я упереджений у цьому питанні. Але водночас я знаю його прагнення і мрії привнести у Харків якнайбільше родзинок з усього світу, тим самим надавши його образу рис сучасного і яскравого, зручного і неповторного мегаполіса. Поява у нашому місті Парка імені Геннадія Кернеса була б гідною подякою харків’ян людині, яка зуміла за нетривалий період зробити Харків одним із найохайніший, найкомфортніших, найефектніших міст у цілій країні», — написав Кирило Кернес.

Нагадаємо, реконструйований парк Горького відкрили 23 серпня 2012 року. Перебудова коштувала бюджету Харкова сотні мільйонів гривень. 17 червня 2011 року був укладений кредитний договір на 4 роки між парком Горького та російським «Промінвестбанком» на закупівлю атракціонів під час реконструкції. Сума кредиту склала 12,5 мільйонів євро та еквівалент 7,5 мільйонів євро у гривні. Харків сплатив за кредитом 240 мільйонів гривень і у 2020 році припинив платежі. Окрім атракционів в парку Горького, у заставі банку знаходяться також Палац спорту, будівля ККЗ «Україна», будівля виконкому міськради на вул. Квітки-Основ’яненка, будівля БТІ на пл. Павлівська, будівля Палацу піонерів на Салтівці.

У квітні 2023 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб уперше виставив на торги кредит із атракціонами в Парку Горького і понад 60 000 кв. м нерухомості у Харкові в заставі, повідомив ХАЦ.

Джерело

Новости Харькова