Шість російських ракет поцілили по центру Харкова

У парку влучання було неподалік центральної алеї.

Росіяни повернулися до пізньовечірніх обстрілів цивільної інфраструктури Харкова.

Близько 23:00 по місту з Бєлгородської області було випущено шість ракет, попередньо С-300. Вони влучили в цивільні об’єкти Київського та Шевченківського районів Харкова. Під ударами росіян були Центральний парк Горького та авіапідприємство.

«Ворог завдав ракетного удару по центру Харкова. 4 ракети, попередньо С-300, влучили у об’єкт цивільної промисловості. Зруйновано будівлі, сталася масштабна пожежа. Також зафіксовані удари в землю на території Центрального парку міста. На щастя, ніхто не постраждав», — повідомив зранку голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Одна з ракет впала неподалік центральної алеї парку, утворилася велика вирва, пошкоджені кілька лавок та газон. Окрім того, уламками пошкоджено будівлю кафе.

На заводі почалася масштабна пожежа. Фото: ХОВА. 

На місці тривають роботи з ліквідації наслідків.

У прокуратурі почали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, Росія не вперше запускає ракети по парку Горького. Пізно вночі 27 липня 2022 року так само ракета вдарила по алеях. Атракціони тоді не постраждали, були пошкоджені господарські споруди.

Джерело

Новости Харькова