Ще одна громада неподалік Харкова відмовилась виводити дітей на навчання

Рішення ухвалили у Безлюдівській селищні раді.

Діти навчатимуться онлайн, поки не зміниться безпекова ситуація.

У Безлюдівській громаді новий навчальний рік розпочнеться в онлайн-форматі. Відповідне рішення ухвалила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Безлюдівської селищної ради ще 10 серпня.

«На нараді було вирішено, що основна вимога для приймання закладів освіти до нового 2023/2024 навчального року — це формування оптимального режиму роботи, з урахуванням наявності тимчасових укриттів. У разі, якщо заклад освіти працюватиме за змішаною або очною формою навчання, зокрема матиме підтвердження безпечності організації навчально-виховного процесу, то там повинні провести необхідні заходи, визначені Санітарними регламентами для закладів освіти», — повідомили у ГУ Держспоживслужби.

Пропозиції комісія взяла до уваги. Проте через безпекову ситуацію вирішила не запроваджувати поки навчання за партами.

«Однак, враховуючи безпекову ситуацію, комісія ухвалила рішення про початок освітнього процесу у 2023/2024 навчальному році на території Безлюдівської громади з 1 вересня 2023 року в онлайн форматі (до відповідного перегляду даного рішення та зміни безпекової ситуації в районі)», — зазначили у ГУ Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, раніше рішення щодо дистанційного навчання у школах з нового навчального року вже ухвалили, зокрема, у Чугуєві, Олексіївській громаді Лозівського району, Богодухівській і Слобожанській громадах.

Як писав KharkovNEWS.info, навчатися у комбінованому форматі зможуть лише ті заклади освіти, які матимуть саме захисні споруди. Такі споруди повинні відповідати державним будівельним нормам. Наразі у регіоні готують бомбосховища в освітніх закладах. Однак уже відомо, що перейти до навчання за партами не зможуть у Харкові й населених пунктах, які розташовані близько до російського кордону.

Джерело

Новости Харькова