Харків отримав мільярд гривень із державного бюджету

Депутати міськради внесли зміни до бюджету на 2024 рік.

За гроші з держбюджету відновлюватимуть зруйновані об’єкти та будуватимуть захисні споруди.

На позачерговій сесії Харківської міської ради 30 квітня ухвалили рішення про внесення змін до бюджету міста на 2024 рік. У бюджеті врахували надходження 1,16 мільярда гривень дотації із державного бюджету України та понад 604 мільйони гривень субвенції та збільшили видатки на кілька напрямків. Про це повідомили у Харківській міській раді з посиланням на департамент бюджету та фінансів.

«Це обумовлено необхідністю приведення обсягів міжбюджетних трансфертів у відповідність до постанови та розпорядження Кабінету Міністрів України та розпоряджень начальника Харківської обласної військової адміністрації, згідно з якими бюджету міста, зокрема, передбачена додаткова дотація з держбюджету на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування в розмірі 1,16 млрд грн, а також субвенція на ліквідацію наслідків збройної агресії — 604,3 млн грн», — пояснили у департаменті.

Гроші розподілили наступним чином:

  • відновлення об’єктів комунальної теплоенергетики, які були зруйновані через війну, — 870 мільйонів гривень,
  • утримання та ремонт вулично-дорожньої мережі — 142,2 мільйона гривень,
  • будівництво захисних споруд на території шкіл — 138,3 мільйона гривень,
  • захист цивільного населення та підвищення рівня громадської безпеки — 16,8 мільйона гривень.

Як писав KharkovNEWS.info, на сесії міськради учора також повністю звільнили харківських підприємців від кількох податків. Пільги діятимуть протягом трьох місяців, але їх можуть продовжити. Аби бюджет міста не «просів», із державного бюджету пообіцяли субвенцію.

Джерело

Новости Харькова