Село на Харківщині, яке було знеструмлене понад рік, заживили

Електропостачання отримали 100 мешканців.

Мешканці Байраку жили без світла з березня 2022 року.

У селі Байрак Балаклійської громади до електропостачання під’єднали перших споживачів — більше ніж 100 будинків. Через бойові дії тут було значно пошкоджено обладнання, адже окупанти використовували електроопори для укріплення своїх позицій.

«Внаслідок інтенсивних бойових дій енергетичне обладнання зазнало значних пошкоджень. До того ж рашисти перегороджували залізобетонними опорами дороги, а іншу частину пускали на будівництво бліндажів. Тому електричну мережу в селі Байрак довелося відновлювати практично з нуля», — пояснив начальник Балаклійського району електричних мереж Олексій Вишняков.

Територія села була замінована. Окрім цього, населений пункт розташований на балці й має складний рельєф, тому виникли складнощі з проходженням по місцевості важкої спецтехніки. 

За інформацією начальника Балаклійського РЕМу Олексія Вишнякова, зараз в селі проживає третина мешканців, з появою світла люди почали повертатися. У першу чергу під’єднувати до електропостачання будуть будинки, де наразі проживають люди.

Фото: «Харківобленерго»

Як писав KharkovNEWS.info, безпілотник Збройних сил України обстежив електромережу у селах Чугуївського району, були виявлені пошкоджені ділянки. Після цього сапери за допомогою машини на дистанційному керуванні знешкодили вибухонебезпечні предмети, й енергетики відновили високовольтну лінію.

Джерело

Новости Харькова