СБУ затримала «чиновника» окупантів, який навів на директорку школи на Харківщині

Чоловік переховувався після деокупації Куп'янщини.

СБУ затримала жителя Куп’янського району, який добровільно пішов працювати на окупантів.

Місцевий житель підтримав дії загарбників і прийняв їх пропозицію обійняти посаду в окупаційній адміністрації створеній державою-агресором.

Як установило слідство, у червні 2022 року зловмисник приступив до виконання функцій «виконуючого обов’язки помічника начальника відділу територіального управління Військово-цивільної адміністрації села Лісна Стінка Куп’янського району Харківської області».

«Чоловік добровільно займав посаду, пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території Харківської області. Встановлено, що за його вказівкою псевполіцейські прийшли до патріотично налаштованої директорки одного з навчальних закладів. Під час окупації населеного пункту, жінка сховала у себе вдома ноутбуки, печатку, штампи освітнього закладу, щоб уникнути розграбування. Так звані правоохоронці відібрали у директорки майно навчального закладу та привезли в кабінет «посадовця», — повідомив речник УСБУ харківщини Владислав Абдула.

13 лютого колаборанта затримали. Йому повідомили про підозру за ч. 5 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу Україниі й обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Джерело

Новости Харькова