Російська армія спробувала наступати у несподіваному місці на Харківщині

Ворог зазнав втрат.

Наступальні дії ворог проводив на Куп’янському напрямку.

У середу 4 жовтня російська армія намагалася йти у наступ у Харківській області. Окупанти намагалися прорвати оборону у районі північніше села Зибине Вовчанської громади (східніше Вовчанська). Збройні сили України відбили наступ росіян, ті відійшли з втратами. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни тримають в резерві на Куп’янському напрямку 12 штурмових рот

«В зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» на Куп’янському напрямку Сили оборони відбили атаку противника в районі північніше Зибиного Харківської області», — розповіли у Генеральному штабі Збройних сил України.

Минулої доби росіяни обстрілювали Харківщину з авіації. Під авіаудари потрапили села Синьківка (Петропавлівська громада) та Подоли (Курилівська громада) Куп’янського району. Також по регіону били з артилерії. На Слобожанському напрямку Росія зберігає військову присутність на прикордонних територіях, висуває диверсантів та продовжує робити мінно-вибухові загородження по території держкордону у Бєлгородській області.

Як писав KharkovNEWS.info, наприкінці вересня начальник пресслужби Східного угруповання військ Збройних сил України Ілля Євлаш повідомив, що після кількатижневої паузи ворог відновлює бойові зіткнення на Куп’янсько-Лиманському напрямку. Тут почали більше використовувати авіацію для нанесення ударів по позиціях ЗСУ та цивільній інфраструктурі.

Джерело

Новости Харькова