Росіяни удруге ударили по Харківській області гібридним «Громом»

Ракета впала на Куп'янщині.

Минулої доби росіяни обстрілювали Харківський, Богодухівський, Чугуївський, Куп’янський та Ізюмський райони.

По селу Кругляківка (на південь від Куп’янська) ворог ударив ракетою «Гром-Е1», був пошкоджений об’єкт інфраструктури. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Зазначимо, це другий удар по Харківщині з боку росіян гібридною ракетою «Гром-Е1». Уперше таку ракету запустили по регіону 19 вересня. Вона впала у Куп’янську. Через обстріл тоді загинули шестеро людей. Ракета створена на основі радянської ракети Х-38, має максимальну дальність ураження 120 кілометрів, вона є рідкісною, й окупанти нечасто обирають її для ударів.

Окрім Кругляківки, у середу 27 вересня під обстрілами перебувала Чернещина (Ізюмський район). На село скинули керовану авіаційну бомбу. Вона впала на відкриту місцевість.

Вовчанськ обстріляли з артилерії. Там пошкоджена будівля цивільного підприємства. У Малій Шапківці (Куп’янщина) пошкоджений газогін та господарча споруда. За інформацією ГУ Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, після обстрілу Малої Шапківки сталася пожежа. Було декілька осередків вогню.

«На околиці села горів сухостій на відкритій місцевості на площі 3 га, а також господарча споруда на території приватного сектору на площі 60 кв.м. З вогнем боролись рятувальники 14-ї та 44-ї пожежно-рятувальної частин у складі 3-х оперативних відділень та 11 чоловік особового складу ДСНС. Пожежу було ліквідовано о 17:01. Вогнеборці запобігли розповсюдженню полум’я на житловий сектор» — розповіли рятувальники.

Загалом за добу унаслідок обстрілів Харківщини постраждалих не було.

Як писав KharkovNEWS.info, 26 вересня окупанти обстрілювали Харківський, Богодухівський, Чугуївський, Куп’янський та Ізюмський райони. Під час обстрілу Вовчанська постраждав 65-річний чоловік. Його ушпиталили з важким пораненням.

Джерело

Новости Харькова