Росіяни припинили «м’ясні» штурми на Лимано-Куп’янському напрямку

Замість цього вони застосовують артилерію.

На Лимано-Куп’янському напрямку поки не відбувається бойових зіткнень.

Однак російські окупанти продовжують обстрілювати позиції української армії. Вони використовують артилерію, реактивні системи залпового вогню та авіацію. Минулої доби на цьому напрямку зафіксували 514 обстрілів із боку загарбників та 11 авіаударів. Російські військові трохи змінили свою тактику. Про це повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі національного телемарафону.

«Ворог і надалі продовжує завдавати ударів, намагаючись знайти слабкі ділянки в нашій обороні, проте все марно, успіхів він не має. Зараз ми відмічаємо, що противник трошечки змінив свою тактику, він продовжує застосовувати артилерію замість м’ясних штурмів, та вже немає, наприклад, таких масових вогневих валів, а ворог економить боєприпаси та використовує їх тільки за необхідності», — розповів Євлаш.

Збройні сили України дають відсіч ворогу. Минулої доби їм удалося ліквідувати 48 російських окупантів та знищити їхню техніку — один танк Т-72, одну машину БТ-ЛБ, одну гаубицю «Мста-С» та дві гаубиці «Мста-Б калібром 152-міліметри, одну реактивну систему залпового вогню «Ураган», дві РСЗВ «Град», два безпілотники «Ланцет», один вантажний автомобіль, який підвозив окупантам боєприпаси до передньої лінії зіткнення.

За словами Євлаша, росіяни використовують стару техніку. Наприклад, танки Т-72 або Т-90, БМП-1, якій уже більше ніж 60 років. Окрім цього, вони встановлюють модулі, корабельні гармати на багатоцільові легкі броньовані тягачі, які не пристосовані до ведення технологічної війни, де використовується артилерія та дрони. Євлаш каже, що українська армія фіксує проблеми росіян із технікою.

На Лимано-Куп’янському напрямку фіксують тимчасове затишшя. Українська армія відстежує дії ворога.

«Наша розвідка слідкує за переміщеннями, постійно відслідковуються всі дії, намагання противника закумулювати резерви та перекинути їх до штурмів. Це такий постійний процес, вони постійно переміщують свої війська, тому ми маємо бути готові, але коли противник до них вдасться, ми не можемо знати», — сказав Євлаш.

Як писав KharkovNEWS.info, Росія після втрат перекидає на Куп’янський напрямок колишніх в’язнів. Там воюють регулярні війська окупантів, мобілізовані та колишні в’язні. На час ротації інтенсивність обстрілів поки не відновили, оскільки досі не набрали особовий склад у необхідній кількості. 

Джерело

Новости Харькова