Росіяни поновили штурми на Куп’янському напрямку

За добу українська армія відбила чотири атаки.

У період затишшя Росія накопичувала особовий склад і техніку.

На Куп’янському напрямку ЗСУ кілька днів не фіксували російських атак. Зараз окупанти знов поновили штурми. Минулої доби вони чотири рази висувалися атакувати позиції українських захисників у районі двох сіл у Куп’янському районі. Про це повідомив помічник начальника 15-го мобільного прикордонного загону «Сталевий кордон» в ефірі «Суспільне. Спротив».

«На Лимано-Куп’янському напрямку ситуація залишається досить динамічною. Після кількох днів затишшя на Куп’янському напрямку ворог знову поновив свої штурмові дії. Протягом доби чотири атаки були відбиті Силами оборони поблизу населених пунктів Синьківка і Табаївка. Це говорить про те, що ворог здійснював накопичення особового складу, техніки, поновлював ті втрати, які він несе, і зараз поновив свої штурмові дії», — сказав Шевцов.

Обстріли на Лимано-Куп’янському напрямку тривають постійно. За добу там зафіксували до 800 артилерійських обстрілів. Окупанти використовують керовані авіабомби. Касетних авіабомб учора не фіксували.

«Протягом останнього тижня ворог, із початку тижня почав активно їх використовувати протягом останніх кількох днів. І минулої доби ворог їх не використовував на нашій ділянці, касетних авіабомб, але це не означає, що він їх не буде використовувати у майбутньому. Протягом минулого дня ворог здійснював понад десять авіаударів КАБами і ФАБами по прикордонних населених пунктах. І ще раз зазначу: найбільше страждають саме ті населені пункти, де проживає цивільне населення. Не по позиціях Сил оборони, а ворог гатить хаотично для того, що налякати місцеве населення», — пояснив Шевцов.

За словами Шевцова, за останні кілька днів на Лимано-Куп’янському напрямку не фіксували висування російських диверсійно-розвідувальних груп, проте інтенсивність обстрілів залишається сталою. Окрім артилерії та авіації, росіяни застосовують безпілотники. Обстрілів із хімічної зброї протягом останніх місяців не було.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській області триває другий етап будівництва фортифікацій. Укріплення мають зробити вздовж кордону з Росією.

Джерело

Новости Харькова