Пошкоджену обстрілами лікарню у Харкові обіцяють відновити до кінця літа

Дитяча лікарня перебувала під ударами чотири рази.

Харківську обласну дитячу клінічну лікарню планують відновити до кінця літа.

У лікарні уже відремонтували покрівлі над будівлею прозектури, харчоблоку, вхідною групою головного корпусу, замінили вікна та огорожу. Загалом виконано 65% робіт за гроші з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії проти України та обласного бюджету. Загалом необхідно 30 мільйонів гривень.

«Ремонтуємо дитячу лікарню коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Співфінансування — з обласного бюджету. Загальна кошторисна вартість проєкту — понад 30,6 мільйона гривень. Це найбільший лікувальний заклад області для дітей, тому маємо забезпечити його повноцінну роботу», — зазначив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Із початку війни Харківська обласна дитяча клінічна лікарня потрапляла під російські обстріли чотири рази — на другий день повномасштабного вторгнення, 1 березня, 7 квітня та у серпні 2022 року. Через обстріли у лікарні були пошкоджені близько 550 вікон, фасад та міжкімнатні двері. Медобладнання вціліло, тому лікарня продовжувала працювати. Тут лікують, зокрема, дітей із мінно-вибуховими травмами.

«Кількість пацієнтів не зменшується. Від початку повномасштабної війни Росії проти України пролікували більше ніж 200 дітей з мінно-вибуховими травмами, яких шпиталізували після обстрілів. Це діти з Харкова та області», — розповів медичний директор зі стаціонарної допомоги дитячої лікарні Олексій Савво.

Фото: ХОВА Фото: ХОВА Фото: ХОВА Фото: ХОВА ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, в Ізюмі продовжують відбудовувати зруйновану через війну Центральну міську лікарню Піщанської Богоматері. Повністю завершити роботи з відновлення лікарняного містечка хочуть до кінця 2025 року. 

Джерело

Новости Харькова