Росіяни намагалися прорвати кордон на півночі Харківщини, посилились обстріли прикордоння: що відомо

За інформацією: Суспільне Харків.

Наслідки російського удару по Вовчанську 20 квітня, Харківська область. Поліція Харківщини

Росіяни не перестають бити по населених пунктах на півночі Харківщини з різних видів озброєнь. Зокрема, під ударами перебуває Вовчанськ.

Спроба росіян прорвати кордон на півночі

Про посилання атак РФ на північне прикордоння заявив очільник ОВА Олег Синєгубов. Окрім ударів, російські ДРГ пробували прорвати кордон.

"Збройні сили України впевнено тримають позиції: не втрачено жодного метра. Угрупування противника не становить загрози для Харкова, його сил вистачає лише для провокацій на північному напрямку", — йдеться у повідомленні.

Росіяни спробували прорвати лінію оборони на півночі Харківщини близько 05:00 10 травня, повідомили в Міноборони.

«З початком ночі російські окупанти посилили вогневий тиск на передній край нашої оборони за підтримки артилерії. Приблизно о 5 ранку відбулася спроба прориву противником нашої лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Станом на зараз ці атаки відбито, тривають бої різної інтенсивності. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи», — йдеться у повідомленні.

Жителів півночі Харківщини Синєгубов закликав бути в укриттях: "Для ворога немає різниці завдавати ударів по військовій інфраструктурі чи по цивільних беззбройних людях".

Удари по Вовчанській громаді

З ночі 10 травня РФ б'є по населених пунктах Вовчанської громади артилерією, РСЗВ та КАБами, повідомив Суспільне Харків начальник МВА Тамаз Гамбарашвілі.

"Масований обстріл Вовчанська. Він триває по місту і по населених пунктах уздовж кордону. Зараз евакуйовуємо людей. Долучили волонтерів, Нацполіцію — усі працюють на вивезення людей у більш безпечні міста. Не можемо зараз підрахувати, скільки вже виїхало, тому що люди масово самі виїжджають, більша частина. Тим, які не мають транспорту або змоги виїхати, ми допомагаємо. Дітей ми евакуювали з прикордонних населених пунктів ще в серпні 2023 року", — сказав Гамбарашвілі.

Новости Харькова