Жителям Харкова та області тимчасово збільшили субсидії та пільги

Розмір пільг і субсидій збільшений уп'ятеро.

Субсидія збільшиться до 530 гривень, пільги — до 370 гривень.

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про збільшення для харків’ян і жителів Харківської області розміру пільг і субсидій на електроенергію на неопалювальний сезон. «Знижки» діятимуть у цьому неопалювальному сезоні — із травня по вересень 2024 року включно. Вони призначені для вразливих категорій населення.

«Адже вартість 1кВт електроенергії, що постачається централізовано, становить 2,64 грн, а  вартість 1кВт, виробленого на дизельному паливі — в 5 разів більше (13,5 грн). Завдяки цьому рішенню, середній розмір субсидії на послугу з постачання та розподілу електричної енергії, який отримують харків’яни, збільшиться зі 106 грн до 530 грн на місяць, пільги з 74 грн до 370 гривень», — повідомили у Міністерстві соціальної політики України..

Щоб перерахували розмір субсидій і пільг, жителям Харківщини не потрібно додатково звертатися до Пенсійного фонду: це зроблять автоматично.

На сьогодні у Харківській області житлові субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг отримують близько 35 700 мешканців.

Неопалювальний сезон розпочався із 1 травня. Як пояснили у Мінсоцполітики України, більшості жителів України, які отримували субсидії в опалювальний сезон, субсидію на новий період перерахує самостійно Пенсійний фонд. Однак до Пенсійного фонду для того, щоб призначили субсидії та розрахували розмір допомоги, потрібно звертатися із заявою, декларацією та документами наступним категоріям:

  • переселенцям,
  • людям, яким виплачували субсидію, але вони хочуть змінити інформацію про сім’ю,
  • людям, яким надають субсидію на помешкання, що орендується,
  • людям, які з початку повномасштабного вторгнення отримували виплати за централізованим механізмом (субсидії для мешканців тимчасово окупованих територій або територій з активними бойовими діями розраховували по даних 2022 року).

Як писав KharkovNEWS.info, в Україні пенсіонерам, які стали переселенцями до початку повномасштабного вторгнення (24 лютого 2022 року), потрібно пройти ідентифікацію, аби надалі отримувати пенсії.

Джерело

Новости Харькова