Росіяни концентровано б’ють з артилерії по Харківській області

Окупанти продовжують знищувати цивільну інфраструктуру.

Минулої доби Росія била по прикордонних населених пунктах Чугуївського, Куп’янського, Харківського та Богодухівського районів.

У селі Гатище Вовчанської громади (Чугуївщина) під час обстрілу були пошкоджені три приватні житлові будинки, у селі Леміщине Золочівської громади (Богодухівщина) знищені сім приватних будинків та об’єкти інфраструктури. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За інформацією Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, обстріл Гатища стався о 10:00. Після обстрілу виникла пожежа — зайнялися три приватні будинки.

«Проте підрозділи ДСНС не мали можливості виїхати на ліквідацію тієї пожежі через постійні сильні обстріли з боку окупантів», — розповіли у ГУ ДСНС.

Удень 15 березня окупанти завдали щільних артилерійських ударів по прикордонних населених пунктах Куп’янського району. Під обстріл потрапило село Григорівка.

«Після обстрілів села Вільхуватка та села Колодязне, де загинув цивільний чоловік 1980 року народження, сьогодні [15 березня — ред.] було здійснено концентрований артилерійський обстріл села Григорівка Великобурлуцької громади», — зазначив начальник Куп’янської районної військової адміністрації Андрій Канашевич, .

У приватному секторі Григорівки зафіксували понад 60 «прильотів». Унаслідок обстрілів пошкоджені 12 приватних домоволодінь. На щастя, ніхто не постраждав. За словами Канашевича, більшість жителів села евакуювалася.

Фото: Андрій КанашевичФото: Андрій Канашевич

Як писав KharkovNEWS.info, 2 березня у Куп’янському районі оголосили обов’язкову евакуацію для всіх жителів Дворічанської та Петропавлівської громад та мешканців десяти сіл Вільхуватської громади. З інших громад району в обов’язковому порядку вивозитимуть лише неповнолітніх та маломобільних мешканців.

Джерело

Новости Харькова