Росія закидає Куп’янський напрямок піхотою та економить техніку

На одній із ділянок фіксують десятки загиблих і поранених окупантів.

Основна ударна сила ворога — велика кількість піхоти.

На Куп’янському напрямку російські окупанти стали менше використовувати техніку. Це пов’язано із негодою та ураженням техніки українською армією. Росія жаліє свою техніку та замість неї перекидає військових, попри те, що багато з них гинуть та отримують поранення. Про це повідомив начальник служби зв’язків із громадськістю 21-ї окремої механізованої бригади Сергій Дібров в ефірі національного телемарафону.

«Техніку зараз ворог застосовує мінімально, тому що і погодні умови, і наші засоби протидії не сприяють тому, щоб вона була застосована тут. Працює наша безпілотна авіація, працює розвідка, ударні безпілотні підрозділи, артилерія. Тому будь-який бронеоб’єкт ворога одразу стає об’єктом атаки із нашого боку. Тому зараз основна ударна сила росіян — це велика кількість піхоти. І саме це вони застосовують. Обстріли переважно з піхотної зброї, тобто міномети. Втрати ворога мене вражають. Щодня ми отримуємо перехоплення про те, що десятки на нашій ділянці 200-х, 300-х у ворога. Але, таке враження, що це турбує нашого противника мінімальною мірою. Набагато більше його турбують втрати техніки тому, що, схоже, мобілізувати вони можуть скільки завгодно, а ось техніку мобілізувати все важче і важче стає», — зазначив Дібров.

Як розповів Дібров, 21 окрема механізована бригада тримає позиції південніше села Синьківка Куп’янського району. На її ділянці обстрілів стало трохи менше.

«Наприклад, за останню добу ми бачимо дещо зменшення тиску з боку росіян. Так, були обстріли, були стрілецькі бої, спроби захопити наші позиції, але якщо порівнювати з тим, що було кілька днів тому, інтенсивність дій ворога дещо зменшилася. Можливо, це свідчить про те, що певні частини перекидаються на інших ділянках», — сказав Дібров.

Як писав KharkovNEWS.info, у середу 13 грудня російські окупанти проводили 21 атаку біля Синьківки та дві — східніше Петропавлівки у Куп’янському районі. Українські захисники утримали позиції.

Джерело

Новости Харькова