Росія економить техніку та кидає «м’ясні штурми» на Куп’янському напрямку

Позиції ЗСУ атакують групи від 10 до 20 окупантів.

Майже щодня на Лимано-Куп’янському напрямку росіяни здійснюють до 800 обстрілів.

Упродовж останніх кількох місяців на Лимано-Куп’янському напрямку Росія не змінює тактику. Вона економить техніку, оскільки зазнала великих втрат із боку української армії. Замість техніки на штурми відправляє до 20 військових. Про це повідомив помічник начальника 15-го мобільного прикордонного загону «Сталевий кордон» Іван Шевцов в ефірі «Суспільне. Студія».

«Це ті самі «м’ясні штурми», як і раніше, групи від 10 до 20 військовослужбовців. По одному-два військовослужбовці підтягуються до лінії зіткнення, за 100-150 метрів накопичуються і намагаються штурмувати наші позиції. Техніку ворог біля лінії зіткнення ворог не використовує зараз, а все ж таки тримає її більше на тилових підступах для того, щоб наносити ураження по наших позиціях, так як поніс дуже великих втрат, техніку зараз намагається все ж таки економити», — сказав Шевцов.

На Лимано-Куп’янському напрямку залишається угруповання у кількості близько 100 000 військових. Ворог зазнає втрат, проте постійно поповнює втрати і у живій силі, і у техніці. На Куп’янському напрямку окупанти менш активні, ніж на Лиманському. 

«Протягом тижня кілька разів він намагався просунутись в напрямку Синьківки невдало і зараз, протягом минулої доби і кількох останніх діб, намагається штурмувати околиці Іванівки. Теж безрезультатно», — розповів Шевцов.

Окрім проведення штурмів, окупанти продовжують обстрілювати позиції української армії та прикордонні населені пункти. Майже щодня вони здійснюють на Лимано-Куп’янському напрямку від 700 до 800 обстрілів. 

Щодо ситуації на кордоні з Росією у Харківській області, де стоїть «Сталевий кордон», то за останні тижні там не фіксували жодного випадку намагання російських диверсантів проникнути на територію України. Проте там ворог збільшив кількість обстрілів «шахедами» та ракетами.

«Якщо раніше «шахеди» він використовував зазвичай десь вглиб нашої держави, то зараз не нехтує ними і по ближчих, Силах оборони. Тобто навіть Куп’янськ, ті населені пункти, які знаходяться поблизу державного кордону, перебувають під постійним масованим обстрілом», — пояснив Шевцов.

Як писав KharkovNEWS.info, із початку року на територію Харківської області намагалися проникнути дві диверсійно-розвідувальні групи росіян. Українські захисники вчасно виявили диверсантів та відкрили по них вогонь.

Джерело

Новости Харькова