Родинам загиблих у Грозі виплачують допомогу

Іншим постраждалим допомогу обіцяють найближчим часом.

Постраждалим родинам надають гроші та допомагають відновити пошкоджені будинки.

Членам 22 сімей загиблих у селі Гроза Шевченківської громади (Куп’янський район) нарахували для виплат понад 290 000 гривень. Іншим постраждалим фінансову допомогу обіцяють перерахувати найближчим часом. Гроші видає Шевченківська селищна військова адміністрація.

Також сільрада надала першочергову допомогу для того, щоб жителі могли усунути пошкодження у будинках, що постраждали через ракетну атаку. Допомагали в цьому міжнародні партнери.

«Роботи по тимчасовому усуненню руйнувань проведено у повному обсязі за допомоги благодійного фонду DRC (Данська Рада у справах біженців) та Міжнародної організації з міграції. Продовжуємо комунікацію з іншими міжнародними партнерами. Уже здійснено виплати 23 постраждалим сім’ям від благодійного фонду «Актед» за підтримки ООН. Організація UNICEF, у свою чергу, здійснює виплати 9 постраждалим сім’ям з дітьми», — розповів голова ХОВА Олег Синєгубов.

Нагадаємо, з обласного бюджету Харківщини планували виділити по 30 000 гривень для 37-ми сімей загиблих (1 110 000 гривень), ще по 50 000 гривень було передбачено для шести родин, у яких постраждалі знаходилися у важкому стані (300 000 гривень). 

Як писав KharkovNEWS.info, російські військові вдарили «Іскандером» по Грозі удень 5 жовтня. Загинули 59 людей, серед загиблих є 8-річний хлопчик. 

Співробітники Служби безпеки України встановили двох навідників на село Гроза. Ними виявилися двоє місцевих жителів — 30-річний Володимир Мамон та його молодший брат 23-річний Дмитро Мамон, які під час окупації перейшли на бік ворога, а потім втекли до Росії. Вони знаходяться на території Бєлгородської області.

Джерело

Новости Харькова