Родина експомічника Мураєва придбала майна на 3 мільйони гривень у рік роботи в ХОВА

Офіційний дохід Руслана Дейнеки та його дружини у 2023 році був втричі менше.

Призначення Руслана Дейнеки керівником департаменту соціального захисту Харківської обласної військової адміністрації співпало у часі з його збагаченням.

У цей період у власності уже колишнього чиновника та його дружини з’явилося цінне майно на суму близько три мільйони гривень: позашляховик, земля та будинок.

Про це стало відомо з декларації Руслана Дейнеки за 2023 рік. 

Нагадаємо, Руслана Дейнеку призначили у серпні на місце Юрія Шпараги, який звільнився з ХОВА.

У декларації за 2022 рік Дейнека звітував, що мав лише квартиру у Мерефі площею 37 квадратних метрів. Його дохід як заступника міського голови становив близько 500 000 гривень на рік. Заощаджень також не було.

За даними декларації-2023, 10 квітня, напередодні весілля, майбутня дружина Дейнеки Яна Мірошниченко придбала будинок площею 179 квадратних метрів та земельну ділянку під ним. Дейнека вказав вартість майна близько півтора мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат на Харківщині заробив 15 000 гривень, а купив автівку за 700 000 гривень

Крім того, під Новий рік Руслан Дейнека купив собі ще одну земельну ділянку вартістю 370 000 гривень. Квартира у Мерефі, що фігурувала в декларації 2022 року, зникла. 

Крім того у власності дружини чиновника у 2023 році з’являється автомобіль Land Cruiser Prado 150. Скільки коштувала автівка, чиновник не зазначив. Але на профільних сайтах середня ціна такого автомобіля 25 000 доларів. Тобто коштувати такий автомобіль може близько мільйона гривень, зазначає Харківський антикорупційний центр. 

Таким чином у рік призначення до ХОВА Дейнека та його дружина стали власниками майна на орієнтовну суму близько трьох мільйонів гривень. Хоча офіційний дохід подружжя у 2023 році був втричі менше: близько пів мільйона гривень Дейнека заробив у Мерефі та ХОВА, аналогічний дохід показала його дружина, яка працює патологоанатом у Мереф’янській лікарні та займається приватним бізнесом. 

Офіційний дохід Яни Дейнеки, яка займається ритуальними послугами, склав 35 600 гривень.

Тим часом Дейнека швидко звільнився з ХОВА та уже подав декларацію в якості кандидата на посаду начальника відділу освіти Мереф’янської міськради.

Як писав KharkovNEWS.info,  у 2015 році Руслан Дейнека був помічником народного депутата Євгенія Мураєва (обирався від Зміївщини, голосував «за» диктаторські закони у лютому 2014 року, після початку повномасштабної війни втік до Австрії, його називали одним з імовірних кандидатів на посаду «гауляйтера України», йому заочно повідомлено про підозру у державній зраді). 

Згодом Дейнека працював у Мереф`янській міській раді начальником відділу освіти, культури та спорту, станом на 2021 рік — першим заступником міського голови Мерефи Сітова. Двічі обирався депутатом до Харківської обласної ради: у 2015 році як «посіпака» Мураєва пройшов до облради від партії «Відродження», у 2020 році — від «Слуги Народу».

Джерело

Новости Харькова