Резервну теплотрасу на Салтівці планують реконструювати до кінця березня

Реконструкція триває біля станції метро "Академіка Барабашова".

Ввести в експлуатацію теплотрасу зможуть після завершення опалювального сезону.

Реконструкцію теплотраси, яка проходить по території ринку біля станції метро «Академіка Барабашова», планують завершити до кінця березня. Роботи проводять на ділянці довжиною понад три кілометри. Про це повідомили у Харківській міській раді з посиланням на заступника технічного директора комунального підприємства «Харківські теплові мережі» Олексія Луку.

«Ця ділянка теплотраси стане резервним варіантом живлення близько 300 багатоповерхівок Північної Салтівки та центру міста від ТЕЦ-3. До війни цю магістраль 10 років фактично не обслуговували через відсутність доступу», — розповіли у міськраді.

Під час реконструкції будуть ураховані близькі ґрунтові води та комунікації метрополітену. Старих металевих труб позбудуться. У підготовлених бетонних лотках розмістять ізольовані труби. Як зазначили у міськраді, вони повинні служити щонайменше 40 років і не потребувати ремонту. 

Фото: Харківська міськрадаФото: Харківська міськрада

Як писав KharkovNEWS.info, в Індустріальному районі Харкова запустили котельню, яку реконструювали за проєктом Світового банку. В ній встановили нові котли, систему водопідготовки й насоси з частотним регулюванням. Усе обладнання працює на автоматиці. Котельня зможе працювати на генераторі у разі потреби.

Отключить проверкуПремиальные предложенияОтключить проверкуПремиальные предложения

Джерело

Новости Харькова