Прикордонниця з Харківщини зрадила Україну і працювала на росіян

Жінка переховується у Росії.

Українська прикордонниця працювала на «залізниці», якою окупанти перевозили військову техніку.

Слідчі заочно оголосили підозру жительці селища Куп’янськ-Вузловий, яка працювала техніком прикордонного пункту пропуску «Тополі» (Дворічанська громада). Раніше це був пункт пропуску залізничного транспорту у напрямку Росії та зворотно. 

Встановлено, що після того, як загарбники окупували Куп’янський район, співробітниця Державної прикордонної служби України відмовилася виконувати накази своїх командирів та не виїхала на підконтрольну Україні територію, військову службу перестала нести.

Замість цього жінка стала добровільно співпрацювати із загарбниками. Вона влаштувалася на так зване «государственное предприятие «Купянская железная дорога», яке створили окупанти. У липні 2022 року жінка обійняла посаду «інженера 1 категорії служби кадрів». До її обов’язків входив пошук співробітників на «залізницю». За роботу їй платили зарплатню у розмірі 45 000 рублів.

«Цей господарський суб’єкт займався задоволенням потреб окупаційної влади у вантажних та пасажирських перевезеннях по захопленій території України та до росії, а також забезпечував перекидання з території рф військової техніки, боєприпасів та живої сили противника для подальшого ведення загарбницької війни в Україні», — повідомив речник управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула.

Під час деокупації зрадниця втекла до Росії, наразі там переховується від українських слідчих. Тому підозру їй оголосили заочно. Підозра сформована за ч. 4 ст. 408 (дезертирство, вчинене в умовах воєнного стану) і ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає до 12 років тюрми.

Як писав KharkovNEWS.info, дві колишні чиновниці працювали на росіян у Харківській області. Одна жінка очолила «Міграційну службу» загарбників, інша працювала заступницею в «управлінні Пенсійного фонду».

Джерело

Новости Харькова