Прикордонниця з Харківщини здавала окупантам ветеранів війни

Жінку підозрюють у держзраді.

Прикордонниця спочатку допомагала окупантам інформацією, потім займалася їхньою «гуманітаркою».

Слідчі оголосили підозру 36-річній жительці Харківщини, яка здавала російським окупантам прикордонників та учасників АТО. За даними слідства, колишня начальниця групи комплексу відеоспостереження та сигналізації відділення зв’язку відділу Прикордонної служби з лютого по травень 2022 року співпрацювала із загарбниками, які захопили село Веселе у Харківському районі. Після того, як окупанти дізнавалися від жінки інформацію про військових, приходили до них та проводили незаконні обшуки. 

“Добровільно надавала інформацію про військовослужбовців – прикордонників, учасників АТО, а також дані про членів їх сімей, адреси проживання та номери телефонів. Після цього, представники російських окупаційних військ прибували за вказаними адресами та проводили незаконні обшуки, здійснювали фізичний та психологічний вплив на вказаних осіб з метою змусити військовослужбовців скласти зброю та перейти на бік окупаційних військ”, — розповіли у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Східного регіону. 

Окрім цього, жінка агітувала людей підтримувати “російські погляди”, заперечувала збройну агресію Росії проти України та заявляла, що “з часом окупують територію Харківської області та місто Харків”. 

У травні 2022 року стала займатися так званою гуманітарною допомогою від окупантів. Вона влаштувалася “начальником видачі гуманітарної допомоги” у Веселому. 

Підозру жінці сформували за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Жінці загрожує 15 років тюрми або довічне позбавлення волі та конфіскація майна. 

Як писав KharkovNEWS.info, ексзаступник міського голови на Харківщині отримав підозру у держзраді. Про підозру Андрію Козубу повідомили заочно.

Джерело

Новости Харькова