Президента просять присвоїти Героя України бійцю харківського спецпідрозділу

Бойовому медику Всеволоду Татькову було 19 років.

Батько загиблого солдата, бойового медика штурмової бригади спецпідрозділу ГУР Міноборони «Kraken» Всеволода Татькова звернувся до Володимира Зеленського із проханням присвоїти звання Героя його синові.

Відповідна петиція зареєстрована на сайті Президента.

Іван Татьков, автор петиції, пише, що Всеволод 24 лютого 2022р., в своє 18 річчя, за власною ініціативою та патріотичної позиції, зробивши свідомий вибір, приєднався до Територіальної Оборони рідного Харкова. Брав участь у ліквідації наслідків обстрілу ХОДА. Потім пройшов навчання, та вступив до лав спецпідрозділу «Kraken».

«Його побратими і командир Харківської штурмової бригади «Kraken» зазначили, що Всеволод (Шеф) був справжнім воїном, людиною мужності і рішучості, завжди був першим бажаючим взяти участь у самих небезпечних бойових завданнях, ризикуючи власним життям», — розвовів Іван Татьков.

Всеволод брав участь у штурмі та звільненні населених пунктів: Руська Лозова, Питомник, Малі та Великі Проходи, також брав участь у визвольній операції в населених пунктах: Балаклія, Куп’янськ, Куп’янськ-Вузловий, Савинці. Був переведений як бойовий медик до медичного екіпажу евакуації. Евакуював поранених військовослужбовців на території Донецької обл. у складі Харківського спецпідрозділу «Kraken» та багаторазово врятував життя своїм побратимам.

Всеволод Татьков героїчно загинув 4 липня 2023 р. при виконанні спеціального завдання по звільненню і евакуації поранених побратимів із оточення поблизу Бахмута, біля села Берхівка.

«Причина смерті — вибухова травма, місто й обставини, при яких відбулася травма — бойові дії, під час евакуації поранених побратимів з нульовий зони отримав тяжкі вибухові травми. Командир підрозділу та побратими мужньо несли на своїх плечах тяжко пораненого Всеволода (Шефа) майже 6 км. до машини швидкої допомоги, яка попала під обстріл російських військ по дорозі на порятунок. Тяжкі обставини, часу було замало, Всеволод (Шеф) боровся до останнього подиху», — поділився батько обставинами загибелі сина.

До повномасштабного вторгнення був гравцем команди Харківської області з водного поло, студент НТУ «ХПІ».

«Хотів здобувати перемоги і вносити свій вклад у розвиток нашої держави. Кожен день, ризикуючи власним життям, відважно дивлячись страху в очі, щоб наші люди, могли жити в незалежній державі! Відстоював та захищав право на наше з вами безпечне життя, він віддав своє. Тому ми просимо вас присвоїти йому почесне звання Героя України (посмертне), так як він дійсно Герой. Йому назавжди буде 19 років, за які він встиг стати прикладом сучасної молоді, справжнім воїном, побратимом, другом та єдиним сином», — йдеться в петиції.

Підписати петицію за надання звання Героя Всевооду Татькову можна тут. На сьогодні документ підписали понад 5 тисяч осіб з необхідних 25 тисяч. До завершення збору голосів залишилось 90 днів.

Як писав KharkovNEWS.info, Президента просять присвоїти звання Героя України бойовому медику з Харківської області

Джерело

Новости Харькова