Президент нагородив харківського суддю-снайпера ще одним орденом

Нагороду отримав Олександр Мамалуй.

Олександр Мамалуй захищав Бахмут, Харків і Лисичанськ.

7 квітня Президент України Володимир Зеленський підписав указ про нагородження судді Верховного суду України Олександра Мамалуя орденом «За мужність»  І ступеня. Тепер Олександр Мамалуй має ордени «За мужність усіх трьох ступенів». Про це повідомили у Верховному суді.

В указі сказано, що Олександр Мамалуй нагороджений за «особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обовязку».

«Олександр Олексійович у складі зведеної снайперської групи Сухопутних військ ЗСУ майже чотири місяці виконував бойові завдання під Бахмутом, а також брав участь у боях під Харковом та Лисичанськом», — розповіли у Верховному суді.

Нагадаємо, орден «За мужність» III ступеня Олександр Мамалуй отримав ще у червні 2015 року. Орденом «За мужність» ІІ ступеня президент нагородив його у липні минулого року.

У березні 2023 року Олександр Мамалуй отримав почесний нагрудний знак «Срібний хрест» Головнокомандувача Збройних сил України. До цього Міністерство оборони України вручило йому відзнаку «Іменна вогнепальна зброя» та нагрудний знак «Учасник АТО».

Як писав KharkovNEWS.info, Олександр Мамалуй удруге пішов на війну. Повномасштабний наступ він зустрів у Києві та першого ж дня, 24 лютого, став на захист столиці. Після того, як окупантів відігнали від Києва, суддя перейшов до снайперського підрозділу Збройних сил України.

Джерело

Новости Харькова