Поряд із місцем підриву трьох чоловіків у Харківській області знайшли мінне поле

Росіяни замінували поле на Ізюмщині.

Вибухотехніки знайшли мінне поле на місці підриву трьох чоловіків в Ізюмському районі.

Чоловіки підірвалися у полі між селами Довгеньке та Сулигівка (Ізюмський район) 16 лютого, двоє з них загинули, один постраждав. Територію оглянули бійці зведеного загону вибухотехнічної служби Нацполіції України. Вибухотехніки встановили, що чоловіки підірвалися на протипіхотній осколковій виструбуючій міні кругового ураження ОЗМ-72.

«Це одна з найсмертоносніших мін. Може спрацьовувати дистанційно або встановлюватися на розтяжку. Її ще називають «відьма» або «жаба». При спрацьовуванні міна «вистрибує» на висоту 90-110 см і вибухає. Під час вибуху навкруги з ревучим звуком розлітаються осколки сталевих елементів», — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Високоточну російську ракету знищили у Харківській області

У полі вибухотехніки знайшли ще дві такі міни на дротових розтяжках, їх знешкодили там же. Окрім цього, поряд знаходилося протитанкове мінне поле.

«Поруч з місцем підриву людей вибухотехніки виявили дворядне протитанкове мінне поле з мінами ТМ-62М та підривачем МВП-62. Робота з розмінування триває», — повідомили у поліції.

Жителів Харківщини закликають не чіпляти незнайомі предмети, ходити лише асфальтованими шляхами. При виявленні підозрілих предметів потрібно одразу телефонувати рятувальникам або поліцейським за номерами телефонів — 101 або 102.

Як писав KharkovNEWS.info, чоловікам, які загинули через підрив міни в Ізюмському районі, було 25 і 50 років. Постраждалий — це 30-річний чоловік. Його ушпиталили з уламковим пораненням.

Джерело

Новости Харькова