Понад 250 жителів Харківської області підірвались на російських мінах

Двадцять дев'ятеро людей загинули.

На Харківщині знищили понад 76 000 вибухонебезпечних предметів.

У Харківській області відомо про 252 випадки підриву жителів на мінах, 29 людей загинули. Про це повідомив речник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Євген Василенко.

«Харківщина наразі залишається найбільш замінованою територією України. Майже 40% нашої області було окуповано ворогом, і після деокупації до розмінування територій приступили зведені загони ДСНС, зведені загони саперів, — сказав Василенко. — Загалом у нас на Харківщині подібних випадків, але не на цвинтарях, а взагалі, сталося 252 випадки підриву цивільного населення саме на протипіхотних та протитанкових мінах. З яких 29 людей загинули».

Зазначимо, станом на кінець березня у Харківській області було 137 випадків підриву цивільного населення через спрацювання вибухонебезпечних предметів. На той час загинули 24 людини, отримали поранення — 113.

Наразі піротехнічні підрозділи знищили у Харківській області більше ніж 76 000 вибухонебезпечних предметів. За словами Євгена Василенка, це найбільша кількість знищених ВНП по всій країні. Однак ще багато територій залишаються замінованими. Через це діє заборона на відвідування понад 700 кладовищ у Харківській області.

Як писав KharkovNEWS.info, неподалік села Байрак на шляху Балаклія — Гусарівка у Балаклійській громаді група розмінування знайшла протитанкове мінне поле.

Джерело

Новости Харькова