Полковнику, якого підозрюють у заробітку на ухилянтах, обрали запобіжний захід

Руслана Мазовецького взяли під варту з правом внесення застави у два мільйони гривень.

За даними слідства, Руслан Мазовецький продавав ухилянтам фіктивні документи.

У четвер 14 вересня Київський районний суд Харкова обрав міру запобіжного заходу начальнику Чугуївського районного територіального центру комплектування та соцпідтримки Руслану Мазовецькому. Його відправили під варту на 52 дні — до суботи 4 листопада. Однак суд надав підозрюваному право сплатити заставу у розмірі 2 147 200 гривень. Про це пише «Суспільне».

Прокурор Харківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Сергій Григор’єв просив відправити Мазовецького під варту, оскільки є ризики, що той втече або військова частина, де він служить, переїде, й будуть створені умови для його переховування. Також прокурор вважає, що підозрюваний може знищити документи із доказами. У разі обрання міри запобіжного заходу з правом внесення застави прокуратура просила визначити заставу у розмірі понад два мільйони гривень. Суд задовольнив її клопотання.

«Руслан Мазовецький може переховуватися від слідства, що підтверджується тим, що він служить за контрактом, є офіцером резерву. Чоловік може у будь-який час змінити місце проживання та виїхати в інший регіон через бойові дії», — пояснив Григор’єв.

Сам Мазовецький заперечує підозру. Полковник запевняє, не виконував обов`язки військкома протягом останніх півтора року, оскільки воював.

«З перших днів повномасштабного вторгнення я створив та очолював роту охорони, яка була бойовим підрозділом. Надалі я був командиром загону, який проводив розвідувальні дії. Функціональні обов’язки начальника Чугуївського РТЦК я півтора року не виконував. Прокуратура не обґрунтовує моїх дій, обвинувачень», — сказав Мазовецький.

Як писав KharkovNEWS.info, Руслана Мазовецького викрили 13 вересня. Співробітники Служби безпеки України встановили, що він створив схему ухилення від мобілізації. За гроші військком пропонував чоловікам призовного віку уникнути призову, надаючи їм фіктивні документи. Зокрема, це були довідки військово-лікарської комісії та посвідчення про непридатність до військової служби та виключення з військового обліку. Послуги для «клієнтів» коштували від 3000 до 8000 доларів.

Військкома підозрюють за ч. 3 ст. 332 (сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. 

Джерело

Новости Харькова