«Поліцейському» з Вовчанська загрожує довічне позбавлення волі

Чоловік перейшов на бік окупантів.

Після деокупації міста на кордоні «поліцейський» утік у Росію.

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо так званого «правоохоронця» з міста Вовчанськ (Чугуївський район) і передали обвинувальний акт до суду. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

Як установило слідство, під час окупації міста чоловік перейшов на бік загарбників. Він влаштувався так званим «заместителем начальника отделения полиции №3» у Вовчанську. Під час «служби» збирав зброю у мисливців та здавав окупантам українських правоохоронців.

«Він організував збір зброї у мисливців, оскільки окупанти боялись спротиву місцевого населення. Також він здавав своїм російським хазяям правоохоронців, які не зрадили присязі, та розшукував «неблагонадійних» серед місцевого населення», — розповіли у Держбюро розслідувань.

Обвинувальний акт щодо колаборната склали за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.

Як писав KharkovNEWS.info, експравоохоронець із селища Шевченкове Куп’янського району влаштувався на роботу до окупантів спочатку «черговим відділку», потім «виконуючим обов’язки старшого дільничного інспектора», згодом — «старшим дільничим».

Джерело

Новости Харькова