Пожежну частину на Харківщині обстріляли «Іскандерами»

У пожежній частині знаходилися рятувальники на чергуванні.

Рятувальники не встигли сховатися від удару.

По будівлі пожежної частини у місті Ізюм російські окупанти вдарили вночі 27 жовтня двома ракетами «Іскандер». Унаслідок обстрілу постраждали восьмеро співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, чотирьох із них ушпиталили. Окрім будівлі пожежної частини, руйнувань зазнали приватні будинки. Про це повідомив в ефірі національного телемарафону міський голова Ізюма Валерій Марченко в ефірі національного телемарафону.

«Біля 00:00 був ракетний удар. Попередньо, це ракети «Іскандер». Дві ракети. Пошкоджено пожежну частину. Вісім чоловік постраждало, чотири від госпіталізації відмовилися, а четверо зараз перебувають в нашій Ізюмській міській лікарні. Також частково зруйновані приватні будинки, які знаходилися біля пожежної частини. Зараз наші спеціалісти дивляться, які пошкодження, і будуть допомагати людям ліквідувати це», — розповів Марченко.

Співробітники ДСНС не встигли добігти до безпечного місця, оскільки «Іскандери» влучили до оголошення повітряної тривоги. За словами Марченка, наразі прямих ударів по Ізюму не завдають, проте відбуваються ракетні атаки.

«Зараз у нас безпекова ситуація така, як по всій країні. Прямих ударів по Ізюму немає, але, так, як і по всій країні, є ракетні удари, як у Харкові та інших містах — розповів Марченко. — Ракети прилетіли до об’явлення тривоги. У приміщенні знаходилася нічна зміна, диспетчери. За цей період удару сховатися — це було неможливо. Так що, я думаю, що сховатися неможливо було, тому що такі удари цими ракетами, вони не збиваються. Це балістична ракета. Я думаю, що там можливості не було ніякої у наших пожежних сховатися».

Як повідомив в ефірі національного телемарафону речник Головного управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Євген Василенко, унаслідок обстрілу у будівлі пожежної частини в Ізюмі пошкоджений фасад, службові кабінети, гараж із технікою.

«Це 11 пожежних автоцистерн та аварійно-рятувальних автомобілів. Усі вони виведені з ладу. На місці працюють правоохоронці. Потім рятувальники усуватимуть наслідки ударів та перевозитимуть пошкоджену техніку. З сусідніх населених пунктів залучили резервну техніку. Особовий склад перебуває на місці та готовий виїжджати на пожежі та надзвичайні ситуації», — сказав Василенко.

Фото: ДСНС

Як писав KharkovNEWS.info, четверо співробітників ДСНС після обстрілу в Ізюмі госпіталізації не потребували. Ще чотирьох рятувальників ушпиталили, вони перебували у середньому стані.

Джерело

Новости Харькова