П’яний водій тікав від патрульних і «залетів» автівкою на дах гаража

Чоловік випив у 14 разів більше за норму.

Водій, позбавлений прав, сів за кермо п’яним та тікав від патрульних.

Уночі 26 лютого патрульним надійшло повідомлення про те, що містом їздить Opel, за кермом якого перебуває, ймовірно, п’яний чоловік. Патрульні знайшли автівку на вулиці Дружби Народів та увімкнули звукові й світлові сигнали, аби зупинити її. Водій не схотів зупинятися і спробував втекти від патрульних. Проте він не впорався з керуванням та наїхав на перешкоду, машина перекинулася та опинилася на гаражі.

«Законну вимогу про зупинку громадянин проігнорував та прискорив рух. Тож патрульні негайно почали переслідування авто.  Під час руху водій грубо порушував ПДР та створював своїми діями небезпеку для учасників руху. Чоловік не впорався з керуванням та здійснив наїзд на нерухому перешкоду, в результаті чого допустив перекидання транспортного засобу та наїзд на будівлю», — повідомили у Патрульній поліції Харківської області.

Патрульні помітили у водія ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік пройшов огляд, і виявилося, що в його крові містилося 2,84 проміле алкоголю, що учотирнадцятеро вище за допустиму норму.

На водія склали адмінпротоколи за ст. 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило ДТП), ч. 2 ст. 130 (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані сп’яніння), ст. 122-2 (невиконання вимоги про зупинку), а також  адмінпостанову за ч. 4 ст. 126 (керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали передадуть у суд.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові п’яна водійка наїхала на стовп і пропонувала хабар патрульним. Кермувальниця намагалася дати поліцейським 100 доларів.

Джерело

Новости Харькова