Перша громада у Харківській області відмовилася повертати дітей за парти з 1 вересня

У Чугуївському районі відмовилися від офлайн-навчання, щоб не наражати дітей на небезпеку.

У Чугуївській громаді новий навчальний рік продовжиться в онлайн-режимі.

Таке рішення прийняли на нараді з директорами закладів освіти, яку проводила міська голова Чугуєва Галина Мінаєва. 

«Відповідні рекомендації надали керівники районних управлінь Національної поліції та ДСНС. За їх словами, жодне укриття не зможе сьогодні гарантувати безпеку в разі прямого влучання російської ракети. До того ж в нашому регіоні вона летить до цілі близько 40 секунд, і за цей час сотні дітей просто фізично не встигнуть сховатися в укриттях», — повідомили у громаді.

Після евакуації дітей під час проведення НМТ учителі зрозуміли, що цей процес навіть у школярів старших класів вимагає значного часу – з малечею буде ще довше.

У громаді впевнені, що якість навчання, яке буде декілька разів на день перериватися стресовими евакуаціями, буде нижчою, ніж онлайн.

«Отже, за підсумками засідання було прийняте одностайне рішення: новий навчальний рік у Чугуївській громаді триватиме в онлайн режимі», — йдеться в офіційному повідомленні.

Нагадаємо, сьомого липня, на 499-й день повномасштабної війни, Рада оборони Харкова прийняла несподіване рішення щодо скасування заборони на офлайн-навчання в усіх навчальних закладах Харкова та області. Але рішення не є обов’язковим до виконання, уся відповідальність лежить на керівниках районів і навчальних закладів. Доклано про те, чи означає рекомендація Ради оборони, що всі повернуться до навчання офлайн.

Джерело

Новости Харькова